10 moderne grønne planter

10 moderne grønne planter

- Populære planter, der giver liv til enhver indretning!

Når du skal vælge grønne planter blandt de utallige muligheder på markedet, kan det være en jungle (så at sige) at vælge de mest passende – og mest moderne – til netop din indretningsstil.

I dette indlæg har vi derfor samlet 10 moderne grønne planter, der, ud over at være populære i 2024, bare er virkelig flotte. Først 5 ”basale” planter, derefter 3 specifikt til stuen – og til sidst 2 flotte potteplanter til indendørs brug.

Planter bidrager til at skabe en mere rolig og fri stemning indendørs, hvor naturen bydes indenfor. Dette har en gavnlig effekt for mange, da de grønne farver og organiske former kan være behjælpelige i ønsket om at skabe en beroligende, visuel effekt. 

God fornøjelse med læsningen - og husk også at udforske vores 6 store grønne indendørs planter

5 moderne grønne planter i 2024 - sikre, populære valg

  1. Populus

Populus - en moderne og vedligeholdelsesfri grøn plante

Populus er et naturligt, vedligeholdelsesfrit alternativ til både levende og kunstige planter/træer. Med et voluminøst, elegant udtryk og en holdbarhed på 5-8 år er det en super-flot indendørs plante, der passer til de fleste indretningsstile.

2. Monstera Deliciosa:

grønne planter

Med sine store blade og tropiske udseende er Monstera gennem årene blevet en favorit i moderne indretning. Planten vokser livligt med regelmæssig vanding – og derfor skal du også være opmærksom på, at den kræver et medium niveau af vedligehold for optimal trivsel.

3. Juniperus

Juniperus er en høj og grøn moderne plante, der her står i et lyst indretningsmiljø

Juniperustræet udmærker sig ved sit rolige, elegante udtryk. Det er den perfekte plante til dig, der leder efter noget større til at pryde f.eks. hjørnet af et rum. Juniperus er perfekt til planteejeren, der prioriterer ingen vedligehold, da den holder i 5-8 år uden lys og/eller vanding.

4. Ficus lyrata (Violinfigen)

Mindre grøn moderne plante - Violinfigen afbilledet på hvid baggrund

Med sine store, violinformede blade tilfører Violinfigen et særligt udtryk til ethvert rum. Den kræver regelmæssig vanding og en del lys for at trives optimalt. Når du først har fundet det ideelle spot til den, hvor den trives, bør du derfor ikke flytte den.

5. Zamioculcas zamiifolia (grøn ZZ-plante)

ZZ-planten er hårdfør og har et lavt-medium behov i form af lys og vand – du kan således roligt stille den i et mørkt hjørne i boligen. Bladene har et særligt læderagtigt udseende, som giver noget unikt til den moderne indretning.

3 moderne grønne stueplanter, der giver din stue grøn energi

1. Jumbo Salal

Jumbo Salal giver en unik tropisk følelse og præger hele indretningens udtryk – på den helt rigtige måde. Med sin markante størrelse og de flotte, rene linjer er det en plante, der kan tage f.eks. stuen, kontoret eller restauranten til næste niveau.  

2. Areca Palme

Areca palmen, der er en moderne grøn stueplante, er afbilledet foran hvid mur

Areca Palmen giver også et flot tropisk udtryk til stuen, og samtidig gør dens enkle, rene blade, at den passer ind i de fleste stuer. Tilstrækkeligt lys og regelmæssig vanding er afgørende for dens trivsel.

3. Guldranke (Epipremnum Aureum):

Guldranken er en alsidig plante med smukke, vinklede blade, der trives godt i stuetemperatur. Den har behov for rigeligt med lys og vand for at vedligeholde de flotte grøn/hvide kontraster på bedste vis.

2 moderne potteplanter, som passer ind overalt

1. Procumbens Bonsai

 

Bonsai er en perfekt moderne potteplante med sit enkle grønne udseende - her afbilledet foran hvid mur

Dette præserverede bonsaitræ kræver intet vedligehold – og på trods af det holder det nemt sit smukke, elegante udtryk i mange år. Faktisk kan du regne med hele 5-8 års trivsel uden at skulle tænke på hverken vand, lys eller anden pleje.

2. Svigermors skarpe tunge (Snake Plante):

Med sit slanke, lodrette vækstmønster og rene linjer er Svigermors Skarpe Tunge den perfekte moderne potteplante. ”Snake Plant”, som den også kaldes, er tilmed en af ​​de nemmeste planter at have, da den kan trives fint i relativt svage lysforhold med relativt lidt vand.

Hvad kendetegner en moderne plante i 2024?

Vi ser særligt følgende tre træk ved populære planter i 2024:

  1. Der er rene linjer og enkelthed i plantens udseende, hvilket passer godt til nutidens minimalistiske og nordiske indretningsstil.
  2. Der er kommet mere højde på planterne – vi ser ofte planter på 70-90 cm, og også deciderede træer i indretningen.
  3. Planterne er vedligeholdelsesvenlige – planter, der kræver minimal pleje og dermed passer til en travl livsstil, er super-populære for tiden. Og den tendens kommer kun til at fortsætte herfra.

Det største overordnede kendetegn er nok, at planter i langt højere grad bliver set som en del af indretningen, mere end de bliver set som ’bare’ noget ekstra natur. Det hele skal passe sammen – planter, møbler og den overordnede indretningsstil.

Hvad mener vi egentlig med "moderne planter"?

Moderne grønne planter behøver ikke nødvendigvis være "moderne" i samme forstand, som når vi taler om mode og kunst. Altså at du rammer en bestemt stil, der passer ind i tidsånden.

Nej, det vigtigste er, at dine planter er smukke og passer til din indretning. Moderne planter er typisk moderne i kraft af deres dekorative kvaliteter – altså hvordan de passer til den generelle danske indretning.

Desuden måles moderne planter også i deres popularitet. Det er de seneste år, eksempelvis, blevet meget moderne at have Monsteraplanten stående i hjemmet i en flot potte. Dette vil i højeste grad betegnes, som en moderne grøn plante.
 

Se flere billeder på vores Instagram profil.

Vil du være bedre til at indrette med moderne planter?

Det kan være svært at vide, hvordan man skal indrette med grønne planter, hvis man ikke før har prøvet det, eller er nybegynder, inden for planter. Et godt sted at starte er altid at se på, hvor i rummet, der mangler farve eller liv.

Ofte vælger danskerne at indrette med planter i rum, som:

  • Stuen
  • Køkkenet
  • Soveværelset
  • Entreen
  • Badeværelset
  • Kontoret

Hvor du vælger at placere dine moderne planter, er naturligvis helt op til dig. Det kan være en fordel at have små potteplanter i vindueskarmen, men også større planter i potte kan være flotte på gulvet i stuen eller på kontoret.

Derfor bør du have flere planter i 2024

Det kan godt være, at du oplever, at det kan være svært at have blomster stående i vaser eller en stueplante stående i vindueskarmen, fordi de hurtigt dør - enten fordi de ikke holder længe, eller fordi du glemmer at vande eller vedligeholde dem. Men det er der en løsning på.

Du kan indrette dit hjem eller kontoret med flotte moderne grønne planter, som stort set er vedligeholdelsesfrie planter. Vælger du eksempelvis en Radiatorplante eller en Aloe Vera, vil du få en flot potteplante, som kan stå i vindueskarmen, og som ikke behøver ret meget vand.

Er det større planter, du er på udkig efter, kan du vælge at indrette med en høj Filodendron, en hængende Sukkulent på en hylde, eller en Fredslilje, som både trives i skygge og i fuld sol.
 

Få hjælp til at vælge de flotteste moderne planter

Står du på bar bund og mangler inspiration til kontorbeplantningen? Så hjælper vi dig gerne i mål.

Kontakt os gerne for et uforpligtende tilbud på indendørs træer og planter – og dybdegående rådgivning til, hvordan det passer bedst ind i en bæredygtig kontorindretning.

Oprettet d.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar