Værd at vide

Her på siden har vi samlet en række af de mest almindelige spørgsmål omkring mos. Hvis der er noget du stadig mangler svar på så kontakt os endelig på info@mosdecor.dk eller via vores kontaktformular her.

Du kan også hente vores installationsvejledning samt vores "værd at vide".

FAQ

 • Skal præserveret mos vandes?
  Nej, da mosset er præserveret behøver det ikke blive vandet

 • Kræver præserveret mos megen vedligeholdelse?
  Nej, det behøver stort set ingen vedligeholdelse. Bare husk ikke at placere det i direkte sollys.
  Bemærk at rensdymors kan blive hårdt hvis luftfugtigheden falder til under 30%. Det betyder ikke noget for det visuelle og bemærkes kun hvis man rører ved det. Når luftfugtigheden stiger til over 30% igen vil mosset også igen blive blødere.

 • Er det rigtig at præserveret mos har gode akustiske egenskaber?
  Ja, det er korrekt. Mos har gode akustiske egenskaber og bruges ofte til støjdæmpning på f.eks. kontorer. Det ligger i akustikklasse D som er samme klasse som kendte akustikprodukter såsom f.eks. Troldtekt®.

 • Er præserveret mos kunstigt?
  Nej. vores præseverede mos er helt naturligt og plukket i europæiske skove og behandlet med naturlig glycerin, alkohol og frugtfarve. Ren natur - ingen kunststoffer.

 • Er der skadelige stoffer i præserveret mos?
  Nej, mosset er præserveret med naturlige stoffer og indeholder ingen skadelig kemi.

 • Hvad er præserveret mos?
  Vores præserverede mos består af ægte mos, der plukkes i dedikerede skove rundt i Europa. Afhængig af mostyperne plukkes det primært i Skandinavien eller Frankrig og Spanien. Efter plukning præserveres mosset med en glycerinvæske, der sørger for at mosset ikke forgår og holder sin form og sit udseende. Mosset kan også indfarves i forskellighe nuancer af grøn. Dette sker med helt ufarlige fødevarefarver.

 • Hvad gør man hvis der falder støv på mosvæggen?
  Præserveret mos er antistatisk og tiltrækker derfor ikke støv i sig selv. Det støv der dog næste uundgåeligt vil falde på det før eller siden kan nemt fjernes ved forsigtigt at børste mosvæggen med støvkost eller blæse det forsigtigt med en føntørrer på lav styrke og kold luft.

 • Hvor lang tid holder en mosvæg?
  Normalvis holder den en 7-10 år afhængig af mostypen.

 • Hvor lang leveringstid er der når man bestiller en mosvæg?
  Alle vores mosvægge håndlaves på bestilling, så leveringstiden er ca. 4 uger. På specialkreationer kan leveringstiden dog være lidt længere.

 • Hvordan bliver en mosvæg til?
  Alle vores mosvægge er håndlavede og skabes enten på baggrund af vores egne designs, som du finder en række af i vores shop eller ved at vi designer den enkelte mosvæg i samarbejde med kunden og hendes eller hans specifikke ønsker.

 • Ligner mosvæggene dem man ser på billederne?
  Vi tilstræber at de færdige produkter ligner dem på billederne i f.eks. webshoppen, men da der er tale om et naturprodukt, der samtidig også er håndlavet vil hver kreation havde deres små unikke særpræg.

 • Lugter præserveret mos?
  De første 3-4 uger kan mosset have en lugt, som stammer fra præserveringsprocessen, men lugten vil normalt fortage sig hurtigt. Er rummet meget lille eller varmt/fugtigt kan der dog gå op til 8 uger før lugten har fortaget sig.

 • Har præserveret mos brug for sollys?
  Nej, præserveret mos kan fint placeres på mørke steder. Faktisk anbefaler vi, at det ikke placeres i direkte sollys, da det kan påvirke farven.

 • Hvor kommer mosset fra?
  Vores mos kommer fra forskellige skove rundt om i Europa. Primært fra Frankrig, Spanien, Skandinavien og Østeuropa.

 • Er præserveret mos brandbart?
  Nej, vores præserverede rensdyrmos og pudemos er brandtestet ifht. EN13501-1, hvor det opnår klassificeringen B-s2,d0, hvilket betyder det er svært antændeligt.

 • Hvad er Biophilia hypotesen?
  Kort fortalt handler hypotesen om at menneske og natur er forbundne og mennesker føler et velvære i nærheden af naturen. Det er en smuk og smart måde at invitere naturen indenfor og på den måde skabe elementer af natur til glæde for de mennesker der færdes der.

 • Har I et Showroom?
  Ja, vi har et showroom i Odense, hvor vi også har vores hovedkontor.

 • Hvad er "Edge Trim"?
  Når vi laver mosbilleder uden ramme betyder "​​​​​​Edge trim" at vi runder kanterne for at give et harmonisk udtryk, der samtidig også skjuler bagpladen hvor mosset er påsat. På eksemplet nedenfor kan man se forskellen på almindelig kantafslutning og "edge trim". Den almindelige kantafslutning ses til venstre og vores "edge trim" til højre.