14 smukke planter, der ikke behøver lys og er nemme at holde

14 smukke planter, der ikke behøver lys og er nemme at holde

Er planter, der er nemme at holde, lige så flotte som dem, der kræver et stort stykke arbejde?

Det mener vi – og vi har i dette indlæg samlet 14 beviser på netop den påstand. Her finder du nemlig 14 smukke indendørs træer og indendørs planter, der ikke behøver lys – og dermed passer perfekt til f.eks. stormagasiner, kontorer, stuer – og indendørsområder generelt.

Husk, at du altid er velkommen til at række ud til os, hvis du har brug for rådgivning til valg af planter der ikke behøver lys eller generelt bare planter. God fornøjelse med læsningen!

PS du kan finde meget mere inspiration i vores indlæg om moderne kontorindretning

Hvad kendetegner planter, der ikke behøver lys – og hvad er fordelene?

Følgende 3 er klassiske kendetegn ved planter, der ikke behøver lys:

  • Planter, der ikke behøver lys, er uanset størrelsen på planten kendetegnet ved store mørkegrønne blade.
  • Planter uden et stort lysbehov vækster ofte langsommere end planter, der kræver meget sollys. De er tilpasset mørkere omgivelser og bruger derfor mindre energi på at vækste gennem fotosyntese.
  • Planter, der ikke behøver lys, kræver ikke omgivelser med høj luftfugtighed. Deres begrænsede vækst gør, at de kan trives i rum med lav luftfugtighed.   

Samtidig ser vi generelt disse 2 store fordele ved planter, der ikke behøver lys:

  1. Lav vedligeholdelse: Når der er små krav til lys og vand, er der dermed også små krav til vedligeholdelse. Det gør dem ideelle til rum som kontorer, stuer, klinikker, restauranter eller stormagasiner, hvor besparelser og lavt ressourceforbrug prioriteres. Hvis du leder efter planter med ingen vedligehold, vil vi anbefale dig at se nærmere på vores naturtro kunstige planter
  2. Lav vækst begrænser plantestørrelsen: Den lave vækst hos planter, der ikke behøver lys, er fordelagtigt, fordi de ikke skal beskæres eller korrigeres i en bestemt retning for at begrænse størrelsen på dem. Derfor kan de holde sig flotte i alle former for indendørsrum i mange år. 

4 store planter, der ikke behøver lys

Her følger 4 flotte, store moderne grønne planter, der ikke behøver lys, som du dermed uden tøven kan placere på kontoret, i stormagasinet, i stuen – eller måske endda i lufthavnen. 

1: Nicoly Slim Træ: En stor og flot indendørsplante, der ikke kræver lys, er det præserverede eukalyptustræ, Nicoly Slim. Nicoly Slim er et fyldigt træ, der vil pryde ethvert rum med sine mange grønne blade.

Træet er en stueplante egnet til skygge, fordi det har gennemgået en naturlig præserveringsproces. Det holder derfor et naturligt udtryk, selvom det hverken kræver vand eller sollys. Nicoly Slim er det oplagte alternativ til både kunstige og levende indendørsplanter – en fantastisk skyggeplante.

Stor planter, der ikke behøver lys, og derfor er placeret midt i en lobbyNicoly slim placeret centralt i et stort indeområde.

2: Jumbo Jurniperus: Jumbo Jurniperus er et andet eksempel på en større plante, der trives med sparsomt lys. Planten giver et tropisk strejf til indendørsrummet med sine flotte grønne blade.

Planten kræver ikke vandning, da den er præserveret, og skal kun plejes, når bladene skal fejes for støv. 

2 store planter, der er nemme at holde og derfor passer godt til kontorbygningen, hvor de er placeretJumbo Jurniperus i et elegant kontormiljø

3: Smaragdblad Zamifolia ’Raven Black’: En dekorativ plante, der ikke behøver lys, er smaragdbladet Zamifolia ’Raven Black’. Med sine blanke tætsiddende blade er dens ideelle placering i hjørnet af ethvert indendørs rum.

Udover at pryde rummet har smaragdbladet også en luftrensende effekt, som skaber et behageligt indeklima. Den vandes efter behov, men kræver ellers ikke yderligere pleje.

Et billede, der indeholder stueplante, urtepotte, plante

Smaragdblad Zamifolia ’Raven Black’

4: Jumbo Salal TræEn større, elegant plante, der er egnet til mørke rum, er det præserverede træ Jumbo Sala. Træet vil som flot skyggeplante i hjørnet pryde ethvert indendørs rum.

Da Jumbo Salal har gennemgået en naturlig præserveringsproces, har det hverken behov for vand eller sollys for at holde det flotte fyldige udtryk.

planter der ikke behøver lysJumbo Salal i et flot restaurantmiljø.

3 oplagte planter til mørke rum

1: Hedera Topiary: En velegnet plante til mørke rum er Hedera Topiary. Planten behøver hverken lys eller vand for at holde sine mange mørkegrønne blade intakte, da den er præserveret og dermed holder sig flot i mange år – helt uden vedligeholdelse.

Hedera Topiary er velegnet som kontorplante, til stuer, receptioner eller et helt fjerde indendørsrum.

Et billede, der indeholder plante, mur, stueplante, indendørs

MosDecors Hedera Topiary (https://mosdecor.dk/shop/62-praeserverede-planter/218-hedera-topiary/)

2: GuldrankeGuldranken er et klassisk valg af plante til mørke rum. Guldranken har behov for minimalt sollys og kan pryde alle mørke rum med sine brogede ovale blade.

Den kan med fordel etableres i et køkken eller i et badeværelse, da guldranken trives i rum med høj luftfugtighed. Guldranken skal vandes efter behov og vedligeholdes med beskæring.     
Et billede, der indeholder plante, stueplante, blad, urterAutomatisk genereret beskrivelseGuldranke

3: ParvifoliaEn klassisk skyggeplante med en masse små dekorative blade. Zamioculcas er f.eks. ideel til at pryde rum som garderoben eller badeværelset, fordi den uden problemer trives i mørke omgivelser. 

Den har en smuk silhuet, der skaber hygge i det rum, den er placeret i. Den kræver ingen vedligeholdelse, da den er præserveret. 

planter der ikke behøver sollys

3 flotte stueplanter, der kan stå i skygge

Disse stueplanter egner sig virkelig godt til mørke rum:

1: Generium: Generium er en perfekt dekorativ stueplante til skygge, da den er præserveret. Den holder derfor et naturligt udtryk i mange år, selvom den hverken kræver vand eller sollys.

Med sin vertikale struktur har Generium et særpræget udtryk, som får den til at fremstå smuk og enkel i rummet. Desuden er Generium produceret helt uden brug af plastik- og kunststoffer.

4 præserverede stueplanter, der kan stå i skyggen - side om side i flotte hvide krukkerMosDecors Generium

2: Fredslilje: Med sine ovale mørkegrønne blade og hvide karakterfulde blomster er fredsliljen ikke til at tage fejl af: En skyggeplante, der vil pryde enhver stue.

Planten trives i mørke rum og kan vækste uden store mængder lys og vand. Desuden har fredsliljen en behagelig luftrensende effekt.

Et billede, der indeholder stueplante, plante, fredslilje, urtepotteAutomatisk genereret beskrivelseEn klassisk smuk fredslilje

3: Popolus Slim: En stueplante med et dejligt let og rankt udtryk er Populus Slim træet. Det præserverede træ er velegnet det mørke hjørne i stuen, der mangler et grønt strejf.

Populus Slim er et oplagt alternativ til både levende planter og kunstige planter, da du får den ægte natur, men uden behov for vanding og vedligeholdelse – og uden brug af plastik eller kunststoffer.

Populus slimMosDecors Popolus Slim

3 planter, du kan stille på et mørkt badeværelse

1: Pothos: De brogede ovale blade på den lille plante N’joy pothos vil pryde ethvert mørkt badeværelse, den bliver placeret i. Pothos er i familie med guldranken og kan opnå samme form for klatrevækst, hvis du ønsker det.

Planten behøver ikke lys og er hårdfør over for udtørring. Det er derfor en velegnet plante til mørke rum, der trænger til et grønt naturligt strejf.

Et billede, der indeholder plante, stueplante, blad, urterAutomatisk genereret beskrivelse

N’joy Pothos

2: Hedera Totem: Hedera Totem er med sine skulpturelle former en dekorativ plante, der f.eks. kan stilles på et mørkt badeværelse. Den har en flot, solid stamme og smukke grønne blade. 

Hedera Totem er præserveret og behøver ikke lys samt trives fint i varm luft. Det gør den ideel som skyggeplante til badeværelset.

3: Procumbens Bonsai: Et oplagt valgt til at pryde et mørkt badeværelse er Procumbens Bonsai. Det præserverede lille træ skaber et hyggeligt badeværelsesmiljø og holder sit naturlige udtryk i mange år.

Træet kræver ingen vanding eller sollys. Det er tilmed produceret helt uden plastik- og kunststoffer og er derfor et nemt alternativ til levende og kunstige planter.

Procumbens BonsaiMosDecors Procumbens Bonsai

Generelle tips og tricks til pleje af planter, der ikke behøver lys

Selvom planter, der ikke behøver lys, ikke skal vedligeholdes i samme grad som almindelige planter, er der alligevel nogle ting, du kan gøre, for at give dem lidt pleje:

  • Vand planten, når jorden omkring den føles tør: Plantejorden kan med fordel holdes fugtig for at undgå, at planten udtørrer og visner.
  • Fej bladene af for støv: Plantens blade kan med fordel holdes fri for støv. Det forbedrer plantens levebetingelser.  
  • Fjern tørre blade: Tørre eller visne blade på planten skæmmer både plantens trivsel og visuelle udtryk.
  • Gød eventuelt planten: Hvis planten har brug for gødning for at kunne vækste, kan den gødes sparsomt.

Brug for hjælp til at vælge planter, der ikke behøver lys?

Så hjælper vi naturligvis gerne. Kontakt os gerne direkte eller gå på opdagelse blandt vores vedligeholdelsesfrie planter.

Oprettet d.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar