6 store grønne indendørs planter

6 store grønne indendørs planter

-Flotte, unikke grønne planter til stuen, entreen, fællesrummet eller kontoret. 

Store grønne planter er en af de største trends i moderne indretning – og i dette indlæg har vi derfor udvalgt 6 af de absolut mest imponerende indendørs planter, der både tiltrækker opmærksomhed og forbedrer den indendørs trivsel.

Udforsk 6 af vores absolut yndlings-planter herunder, og bliv inspireret til at skabe din egen hyggelige, grønne oase. Se også vores liste med 10 moderne planter for mere inspiration.

PS: Hvor mange af dem har du selv?

1: Yuruguano

Yuruguano er er stor grøn indendørs palmelignende plante

Yuruguano er kendetegnet ved de mange imponerende og elegante palmeblade. Her får du en vaskeægte eksotisk palme, der kan give alt lige fra dagligstuen og kontorområdet et eksklusivt strejf.

Udover det unikke udseende har Yuruguano-palmen en stor fordel: Den kræver ingen vedligehold – hverken vand eller lys. Den er nemlig præserveret og holder i helt op til 5-8 år.

2: Bambuspalme (Chamaedorea seifrizii):

Bambuspalmen er en flot grøn plante til indendørs brug

Bambuspalmen er kendetegnet ved de elegante, fjeragtige blade, der giver et tropisk touch til indretningen. Dens popularitet har været stigende de sidste par år, især på grund af dens luftrensende egenskaber.

Bambuspalmen trives bedst i moderat indirekte lys og kræver regelmæssig vanding – men pas meget på at overvande den, da det kan give rådne rødder.

Gummifigen (Ficus Elastica):

Gummifigen er en flot og stor grøn indendørs plante

Gummifigenplanten er kendt for de store, mørkegrønne og glansfulde blade, samt den markant lodrette vækst, der alt i alt giver et karakteristisk og imponerende udseende.

Gummifigen trives i moderat indirekte lys og kræver kun moderat vanding. Den kan også tåle tørkeperioder, hvilket gør den til en både praktisk og dekorativ tilføjelse til dit indendørs rum.

Vær opmærksom på, at Gummifigen kan vokse sig stor, så sørg for at placere den hensigtsmæssigt.

Philodendron Scandens

Philodendron er et pragteksemplar på en grøn indendørs plante med fyldige blade

Philodendron Scandens har charmerende hjerteformede blade og er kendt for dens nemme vedligeholdelse. De flotte, store blade giver en god fylde, som giver et grønt boost til ethvert rum.

Philodendron Scandens trives i moderat lys og tåler tørke godt, hvilket gør den til en oplagt plante for dem, der ikke har de grønneste fingre.

5: Hedera Topiary

Hvis målet er ekstra elegance og grønt liv til f.eks. stuen, kontoret, receptionen eller venteværelse, er Hederaen svaret.

Med flere størrelsesmuligheder kan Hedera Topiary tilmed tilpasses det enkelte rum, den skal placeres i. Den fås helt op til 140 cm i højden med enten en eller to sfærer.

Hederaen er det perfekte alternativ til levende og kunstige planter, da den er lavet på ægte natur, men ingen vedligehold kræver – hverken vanding eller lys.

Strelitzia 'Nicolai' (Paradisfugl)

Strelitzia 'Nicolai' er en imponerende plante med store, bregne-lignende blade. Den giver et eksotisk og luksuriøst præg til ethvert indendørs miljø og er kendt for sin robusthed.

Strelitzia 'Nicolai' trives bedst i indirekte lys og kræver moderat vanding.

Hvorfor er store grønne planter gode for hjemmet og kontoret?

Store grønne planter i indendørs miljøer har en lang række fordele, og i dette afsnit vil vi opsummere de vigtigste.

Skal du vælge store eller små grønne planter?

Det store spørgsmål, som vi ofte mødes af i rådgivningen af kunder: Bliver de store indendørs planter for voldsomme – og omvendt, bliver de små for ubetydelige?

Vi anbefaler generelt en kombination af flere forskellige størrelser planter. En entre i et kontormiljø kan blive helt fantastisk med store, grønne indendørs planter – mens det naturligvis er bedst med mindre indendørs planter, hvis formålet er at dekorere et skrivebord, en kommode eller et stuebord.

Kombination af små og store grønne planter i cafemiljø

Gode tips til at gro grønne planter indendørs

Hvis du vil optimere dine grønne fingre, er her en række enkle tips, du kan følge:

  • Sørg for, at dine planter får tilstrækkeligt lys – mens du til de fleste planter dog bør undgå direkte sollys, da det kan tørre dem ud.
  • Vand dine planter regelmæssigt, men undgå at overvande dem. Lad jorden tørre let mellem vandinger.
  • Brug potter med god dræning for at undgå, at rødderne rådner.
  • Vælg den rigtige pottestørrelse, så rødderne har plads til at vokse.

Husk, at vores præserverede indendørs træer og planter ingen vedligehold kræver – og samtidig behøver du ikke tænke på, om de gror, da de har deres endelige størrelse, fra du køber dem.

Oprettet d.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar