Mostyper

Når vi skaber vores mosvægge, mosbilleder og vores andre moskreationer arbejder vi med en række mostyper som basis. Her har vi samlet overblikket over disse mostyper og deres karakteristika.

Vi laver også en lang række mix, hvor blander mostyper samt tilføjer f.eks. præserverede blade, planter, grene osv. for at skabe nogle unikke og iøjenfaldende kreationer. Vi laver mange specialdesign, som du kan læse mere om her, men har også en række færdiglavede design, som du kan læse mere om længere nede. 

Rensdyrmos

Rensdyrmos

Rendyrmos er er egentlig lav og fra naturens side gråligt, men kan farves i flere forskellige farver med frugtfarver.

Rensdyrmos har en heterogen svampet struktur, der giver et flot og behaeligt udtryk.

Rensdyrmos kommer normalt fra Island, Norge eller  Finland og finsk mos regnes for den bedste kvalitet.

Vi bruger hos MosDecor primært finsk rensdyrmos, ligesom vi højlimer vores mosbilleder. Det betyder at vi ikke bruger de grove rødder af rensdyrmosset så vi opnår et smukkere udtryk.

 

Pudemos

Pudemos

Med pudemos kan man skabe en helt speciel struktur og dybde i sin mosvæg. Pudemos er normalt 5-15 cm i diameter og 5-10 cm højt. På grund af disse bredde- og højdeforskelle kan man skabe en spændende struktur.

Ligesom vores andre mosprodukter kræver det ingen vedligeholdelse og har en særdeles god akustisk effekt.

Vores pudemos kommer primært fra Frankrig, Spanien og Østeuropa, da vi her mener, vi finder den bedste kvalitet i forhold til både holdbarhed og udseende.

 

Provencemos

Provencemos

Provencemos kan skabe samme flotte 3D-effekt som pudemos og har også gode akustiske egenskaber. Provencemos har en lidt mere "behåret" overflade og fremstår derfor lidt mere vild.

Provencemos fungerer godt sammen i f.eks. mix med pudemos, men et mosbillede i ren provencemos er også enormt smukt og giver en herlig fornemmelse af den fri natur.

Som navnet antyder får vi det meste af denne mos fra Frankrig.

 

 

Mosvæg fladmos

Fladmos

Fladmos fungerer bedst sammen med andre mostyper i et mix. For eksempel fungerer det perfekt sammen med pudemos og rensdyrmos og en kombination af de forskellige typer mos giver en spændende effekt.

Vi bruger også fladmos til at lave "mostæpper" der kan beklæde f.eks. borde, podier etc. til udstillinger og lignende. 

Vores fladmos kommer fra Europa  og kræver ligesom alle vores produkter ingen vedligeholdelse eller vanding. 

 

Mosmix

Mosvægge i pudemos og provencemos

Mosmix 001

Dette mix består af forskellige nuancer rensdyrmos som kan mixes efter kundernes forskellige ønsker. Det kan laves både abstrakt eller i mønstre.

Mosvæg i mosmix i provencemos og pudemos

Mosmix 013

Dette mix er et populært mix hvor vi har blandet rendsdyrmos, fladmos og pudemos. Det giver en dejlig rolig effekt. Som at se skoven fra oven.

mosmix 006

Mosmix 006

I dette mix har vi blandet provencemos og pudemos. Det giver et flot organisk udtryk samt en spændende effekt i mixet mellem det mere "polerede" pudemos og det vilde provencemos. Dette mix har tillige gode akustiske egenskaber.

Mosvægge i mix med grene

Mosmix 007

Et simpelt, men behageligt mix af pudemos, fladmos og rensdyrmos. Hovedvægten er lagt på pudemos, som brydes lidt af fladmosset og rensdyrmosset. Et mix, der også har fine akustiske egenskaber takket være pudemosset.

 

 

Mosvægge i mix med planter

Botanica 001

I vores Botanica mix har vi mixet præservede blade med pudemos og fladmos, hvilket giver en herlig effekt af den forårsgrønne skovbund - lige til at hænge op på væggen.

Mosvæg i mix med træsvampe

Forest mix 002

I mixet her er der diskret blandet præserverede grene, der giver effekten af den uforstyrrede natur. Et simpelt, men dejligt mix.

Mosvægge i mix med grene og svampe

Forest mix 003

Her har vi lavet et mix, der virkelig står ud. Vi har blandet pudemos og rensdyrmos med både bregner og blade og har skabt en herlig 3D effekt, hvor mosproduktet nærmest bevæger sig ud i rummet. 

Plantervæg

Botanica 002

Dette mix er nærmest en plantevæg, hvor vi skaber en effekt af vildnis med en dejlig 3D effekt. Planterne er præserverede og der kræves selvfølgelig ingen vanding eller vedligeholdelse.

Find ud af mere

Du er altid meget velkommen til at kontakte os på info@mosdecor.dk eller via vores kontaktformular for at høre mere om vores løsninger.